Filmladders Rotterdam jaren '80

Een project van Rotterdams Publiek / Cinema Context

Amadeus, Ghostbusters, Rambo, The Bluesbrothers - ze komen allemaal voorbij. Dit project laat je de jaren '80, op cinematografisch vlak althans, herbeleven. En je ziet alle Rotterdamse bioscopen uit die tijd voorbij komen, waarvan er een hoop inmiddels zijn verdwenen.

We willen graag weten welke films in welke bioscopen draaiden, en hoe vaak. Zo kunnen we een goed beeld krijgen van de populariteit van films en het soort films dat afzonderlijke bioscopen programmeerden. Gek genoeg zijn hier geen statistieken van bewaard: we komen hier alleen achter door in te voeren welke films hoe vaak draaiden.

Elke ladder wordt twee keer ingevoerd - dan weten we later dat alle identieke invoer in ieder geval correct is en kunnen we de overgebleven gevallen nog eens nalopen.

De data wordt uiteindelijk opgenomen in de Cinema Context database, die tot nu toe vooral vooroorlogse voorstellingen bevat. Daarnaast worden de resultaten ook als open data gepubliceerd, zodat een ieder die dat wil er zelf mee aan de gang kan gaan.

De data zullen ook worden gepresenteerd op de website www.rotterdamspubliek.nl. Daar kan je nu ook zelf je herinneringen delen aan je bezoek aan Rotterdamse bioscopen: deel je herinnering!

Log in
Geen account?

Om mee te doen aan dit project heeft u een account van hetvolk.org nodig.